fredag 7. oktober 2011

norsk; skriveoppgave

Ny oppgave: "skriv to forskjellige avsnitt om akkurat den tingen dere har valgt. Det ene avsnittet skal formes som et artikkelutdrag; det ande skal formes som et skjønnlitterært utdrag."

Artikkelutdrag:

Denne tavlen er en såkalt «veggtavle.» Dette er en tavle som stadig brukes i klasserom og auditorier. Disse ble opprinnelig framstilt av treplater malt med en matt farge, svart eller grønn. Senere kom tavler med nyere underlag, enten glass eller kunststoff.  I dag har «smartboard» og «whiteboard» tatt over jobben til de fleste originale tavler. Likevel forekommer det treplater som tavler den dag i dag.

Skjønnlitterært utdrag:
Han satt alene i klasserommet. Han så sløvt ut i rommet. Han prøvde å konsentrere seg om naturfagen, men det som sto skrevet på tavla forstyrret han. Sakte reiste han seg og trasket mot det hvite rektangelet, skritt for skritt. Den blå markøren lå der bare, like alene som han og tavla. Han lå hånden ømt om pennen, tenkte ikke på hva han skulle skrive, bare strakte armen og begynte å skjære inn blått på hvitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar